energyefficiencyФирма "Мега Стил" в сътрудничество с ProCredit Bank Ви предлагат да закупите PVC дограма с 20% отстъпка от цената с кредит "Енергийна ефективност".

Кредит Енергийна ефективност се отпуска на:

  • Физически лица с доходи от постоянен трудов договор или пенсия;
  • Собственици на бизнес, които ще използват кредита за техния личен дом, а не за подобрения на фирмени или производствени помещения;
  • Жилищни кооперации (част или всички от живущите в един вход/блок);
  • Сдружения на етажната собственост, регистрирани съгласно Закона за управление на етажната собственост;

Как да кандидатствате:

До 3 (три) работни дни ще получите отговор:
- дали сте одобрен за кредит;
- дали желаното от Вас оборудване е одобрено от консултантите по програмата.

Примерни погасителни схеми: 

Размер на кредита

Срок
/месеци/ 

Месечна погасителна вноска

Обща дължима сума
(главница, лихва и такси) 

   3000 лв. 24  140.09 лв.     3562.91 лв.
1500 € 24 69.34  1740.82 
   2000 лв. 12 182.84 лв.     2274.00 лв.

След завършване на проекта и не по-късно от 4 месеца от датата на Договора за кредит, подайте Искане за безвъзмездна помощ за завършен проект (по образец от ProCredit Bank), като представите:
- протокол за извършени работи, подписан и подпечатан от фирмата (образец от Банката)
- оригинална фактура;
- касова бележка/копие от платежен документ, удостоверяващ плащането.

  • Консултант по програмата ще провери Вашите документи и може да Ви посети на място и до 30 работни дни след подаване на документите ще получите отговор;
  • Помощта ще бъде отпусната по Ваша банкова сметка и ще бъде на Ваше разположение.

aluplast250x116Фирма "Мега Стил" представя на Вашето внимание висококачествените и ефективни прозоречни системи на ALUPLAST, предлагайки решения за всички случаи: от системи за стандарти прозорци до сертифицирани системи за прозорци за пасивни къщи. Независимо дали ще санирате съществуваща сграда или планирате ново строителство, PVC профилите на ALUPLAST Ви предлагат максимална стабилност и защита от външните неблагоприятни климатични условия, както и отлични качества по отношение на статиката, здравината и устойчивостта на профилите.

Повече от 25 години Aluplast Industry Group проектира, произвежда и доставя висококачествени, високотехнологични профилни прозоречни системи за PVC.

Фирма "Мега Стил" Ви предлага следните прозоречни системи от Aluplast:


Система Advance - максимална защита от външните атмосферни условия. Предлагания продукт е от група профили Ideal-8000. Благодарение на системата Advance, Вие можете да се наслаждавате на приятното топлина на Вашия дом през цялата година.

Шесткамерната профилна система Advance с монтажна дълбочина 85 мм, возможност на използване на стъклопакет с дебелина до 59 мм., коефициент на съпротивление при топлоотдаване 1,00 (кв.м°С)/W и триконтурнoто уплътнение превръща профила в уникална енергоспестяваща конструкция, позволяваща максимална топло- и звукоизолация.

Алупласт Elegant

Система Elegant - Eлегантно решение за широк температурен диапазон на употреба. Проектиран за ценителите на икономичността и елегантността. 
Трикамерният профил Elegant с монтажна дълбочина 70 мм и възможност за монтаж на стъклопакет с дебелина до 43 мм. е предпоставка за обезпечаване на значителна икономия на енергия за климатизация на помещенията, при съблюдаване на основните изисквания за експлоатация. Коефициент на съпротивление при топлоотдаване 0,71 кв.м×°С/W.  Температурен диапазон на експлоатация от -40 до +60°С.

Aluplast energeto

Най-добрата оферта на пазара, отговаряща и на най-взискателните купувачи. Енергоспестяваща технология, без използването на метална армировка, благодарение на иновативен дизайн, разработен със специалисти от компания BASF - Германия.
В системата Energeto се прилагат две уникални технологии на фирма "Алупласт":

1. bonding inside - специална вътрешна гънка, ползваща се за фиксация на стъклопакета.

2. powerdur inside - рамка, проектирана с използването на термопластичен материал Ultradur® High Speed, вместо традиционната стоманена армировка на профила.
Монтажна дълбочина на профила 70 мм, 6 камерен профил, коефициент на топлопроводност 1,12 W/кв.м.°C.Енергийна ефективност на PVC профилите

energyratingsПрозорците са "термалните дупки" във Вашия дом. Знаете ли, че повече от 33% от топлината в дома Ви се губи от недобре изолирани прозорци с единичен стъклопакет. Най-доброто и ефективно решение да намалитетези загуби е чрез използването на PVC дограма с двоен или троен стъклопакет. Те значително намаляват загубите на енергия за отопление/охлаждане на Вашият дом. Благодарение на това, бързо ще възвърнете инвестицията си от парите, спестени от сметките за отполение или охлаждане на дома. Периодът за възстановяване на цената от закупуването на енергоспестяващи прозорци варира от 2 до 10 години.

Прозорците с двоен или троен стъклопакет използват принципа на изолация на затворения в пространството между двете стъклени повърхности газ или въздух. Освен това, PVC прозорците и вратите осигуряват по-добра защита, по-лесна поддръжка и шумоизолация. 

Как да задържим топлината вътре в (или навън от) дома си

energy window

Прозорците пропускат топлината по четири начина: проводимост, конвекция, радиация и пропускане. (snimka). Стойността на този трансфер се измерва със стойността U. Колкото по-ниска е стойността му, толкова по-енергоефективен е самият прозорец. 
Проводимостта представлява движение на топлината през плътен материал. Колкото един материал е по-слабо проводим, толкова са по-добри неговите изолационни качества. В кухината между стъклата на дву- или трислойния стъклопакет се съдържа нископроводим газ (въздух, аргон, криптон). PVC профила съдържа термомост, който също възпрепятства проводимостта. 

 Материал за рамката  стойност на U  
 Алуминий (без термомост)      1,9-2,3
 Алуминий (с термомост)  1,0
 Дървесина и PVC   0,2 - 0,5

Енергоефективно остъкляване

То предотвратява появата на конденз. Когато ниската температура на стъклото стигне до точката на оросяване, това предизвиква кондензиране на охладения въздух по вътрешната страна на прозореца. То се проявава предимно в краищата на прозореца, тъй като температурната разлика там е най-голяма. От тази гледна точка най-ефективни са дву- и трислойните стъклопакети с нискоемисийно стъкло, запълнено с газ аргон или криптон, комбинирани с 5 или 6 камерни PVC профили. 

Добра изолация на профила 

Най-разпространените на пазара прозоречни профили са дървените и PVC с общ дял около 80%, алуминиевите профили са около 18% , а останалите 2% са алтернативните материали.
Прозоречната рамка заема 25% от площта му, затова е от особено значение метериалът от който е изградена да бъде термично непроводим. Алуминиевите профили не са особено подходящи, що се касае до енергоефективност. Дървените и PVC рамките са най-подходящи за тези цел. Местата, където рамката се среща с прозореца трябва да са плътни, непорпускащи влага и въздух. Това трябва да се запази в продължение на дълги години употреба и при различни атмосферни условия, Евтиният материал за изработка на дограмата не запазва своите изолационни и естетически качества. Затварящите устройства и механизми трябва да държат прозорците плътно затворени. Затова при избора на дограма избирайте утвърдените марки, а оставете експериментите на другите.

 

3-glazed window

Лека-полека ние сме свидетели на преминаването от двойно към тройно стъкло в PVC профилите. Целта е да се намалят топлинните загуби и оттам да се подобри значително енергоефективността на стъклопакета. Така се стига до етапът, в който двойния стъклопакет е недостатъчен за перфектната изолация на дома. 

Най-точен метод за сравнение на енергийните характеристики на стъклопакета е коефициента на топлопредаване - U [W/m.K]. Традиционните прозорци с единични стъклопакети имат стойност около и над 5, двойните стъклопакети около 3, но с течение на времето, технологиите за изработката са претърпели зачителни подобрения, намалявайки стойността на коефициента под 1,6. Подобренията се заключават в: 

  • добавяне на нискоемисионно покритие
  • използване на по-широки кухини (16 mm. е оптималната ширина)
  • използване на инертен газ за запълване на кухината
  • проектиране и използване на алуминиеви дистанционери


Постигнатата стойност за коефициента U= 1.6, сравнена с тази на тухлена стена - по-малко от 0.3, ни навежда на мисълта, че прозорците и по-специално стъклопакета си остава най-слабото звено в топлоизолацията на дома. 

Необходимо ли е използването на троен стъклопакет?

Тройният стъклопакет е широко използване в страни със студен климат и в пасивните къщи, изискващи стъклопакет със стойност на U ≤ 0,8. За да се постигне такъв резултат трябва да се използва именно тройния стъклопакет. 

Спестената енергия като стойност, изразена в паричен еквивалент е доста по-малка в сравнение със средствата, отделени за двойния стъклопакет, но тук трябва да имаме и нещо друго предвид: изолирайки стените и покривът, закупувайки скъпоструваща високоефективна отоплителна техника, но игнорирайки остъклението от цялото уравнение, Вие ще се срещнете неминуемо с едно неприятно явление - конденза, а оттам и мухълът. 

Затова, накратко стандарта на стъклопакета трябва да отговаря на този на цялата къща, за да може топлината (респ. хладината през лятото) да си остане вътре, а не да се губи в атмосферата. 


window-a-rated-sectionСигурно повечето от Вас си мислят, че двойния стъклопакет не е нищо повече от две парчета стъкло в рамка. Въпреки, че е основа на всички модерни системи за прозорци, малко от Вас са се запитвали какъв е неговият състав, структура и значение в цялостната конструкция на дограмата. Технологията на двойния стъклопакет е разработена още през 1965 г. съвместно от компаниите  Pilkington и Saint Gobain, използващи комбинацията от външно и вътрешно стъкло и дистанционер между тях.

 

Дистанционер

Наличието му не се заключава само в разделянето на двете повърхности на стъклата. Всъщност той има много по-голямо значение за профила. Традиционния начин за разделяне на двете стъкла е чрез алуминиев дистанционер, запълнен с десикант (влагоабсорбиращ агент, предотвратяващ проникването и задържането на конденз между стъклата). 


Двоен стъклопакет, запълнен с газ

Използват се различни инертни газове за запълване на кухината между порите:

Въздух - повечето стъклопакети използват херметически затворен въздух между двата пласта стъкло. С коефициент на топлопроводност λ=0,024 W/(m.K).

Аргон - наред с въздуха, той е най-използваният газ, поради ниската си цена и по-ниския си коефициент на топлопроводност - λ=0,016 W/(m.K).  Добавен в процеса на производство, той би оскъпил профила с не повече от 10-15 лв. Възниква въпросът колко дълго той ще се запази в самия стъклопакет? Изследванията сочат, че загубите му са около 1% годишно, в зависимост от вида на запечатване на стъклопакета. 

Криптон – по-скъп от аргона, използван е за запълване на по-малки кухини (до 8 мм.). Поради това е използван при направата на тройния стъклопакет.

Криптонът е 12 пъти по плътен от въздуха и е с коефициент на топлопроводност два пъти по-малка от тази на аргона - λ=0,0088 W/(m.K).

Ксенон - инертен, нетоксичен газ. Далеч по-ефективен от аргона - λ=0,0051 W/(m.K), но поради високата си себестойност е използван в по-малко от 1% от профилите в световен мащаб.


Офис Велико Търново

бул. "България" №25

Teл.: 062/59-12-03

GSM: 0886 052 246
e-mail: megastil_bg @ abv.bg

Офис Габрово

ул. "Юрий Венелин" №1

(до катеричката)

Teл.: 066/99-13-85

Офис Г. Оряховица

ул. "Вичо Грънчаров" №12

(в сградата на х-л Амбарица)

 тел. 0618/9-05-61

Работно време

Понеделник - Петък:

от 9.00 до 18.00 ч.

Събота: от 9:00 до 13:00

Почивен ден: неделя