Алуминиевата дограма доскоро се използваше масово, но в повечето приложения, особено в жилищните помещения напоследък е изместена от PVC дограмата, поради по-добрите й топлоизолационни качества. Съществуват два основни типа алуминиева дограма:

  • Алуминиева дограма с прекъснат термомост. Тя предлага сравнително добра топлоизолация и се използва за външни прозорци и врати на жилищни помещения, но PVC дограмата вече предлага по-добри изолационни качества при близка или дори по-ниска цена.
  • Алуминиева дограма с непрекъснат термомост. Тя е по-евтина, но не изолира така добре и затова се използва основно за интериорни врати и прегради, за остъкляване на тераси, които не са част от жилищни помещения и за промишлени, складови и търговски помещения, в които не е необходима добра топлоизолация и не се генерира голямо количество влага, защото в противен случай би се образувал конденз по дограмата. Във всички други случаи PVC дограмата е по-добрият избор.
  • Плъзгащи системи - изпълняват се от профили без прекъснат термомост, затова приложението им е на места където топлоизолацията не е от значение, а целта е да се спести място или да се придаде функционалност на дадено помещение.


Фирма Мегастил предлага следните системи алуминиева дограма:

Lorenzoline с прекъснат термомост. Термоизолираща серия съчетаваща функционалност, дълъг живот и икономия на метал, без намаляване якостта на конструкцията. Предлага термоизолация и хидроизолация с две гумени уплътнения. Сериите са подходящи за изработването на външни врати и прозорци, особенно където е необходима висока статична якост и топлоизолация. Топлоизолацията на конструкцията е от категорията 2,1 W/m2K.


Lorenzoline без прекъснат термомост. Профилите са проектирани така, че да осигурят максимална структурна стабилност с минимална употреба на алуминий. Специално проектираните уплътнения с по-голяма контактна площ, допринасят за максимално уплътняване на конструкцията. Възможни са различни цветове от вътрешната и външната старана на профила. Серията е подходяща за изработването на различни интериорни решения – врати, прозорци, преградни стени, възможна е употребата им и при външен монтаж там където топлоизолацията не е от значение – входни врати на стълбища, при остъкляване на тераси и др.


Офис Велико Търново

бул. "България" №25

Teл.: 062/59-12-03

GSM: 0886 052 246
e-mail: megastil_bg @ abv.bg

Офис Габрово

 

Teл.: 0886052246

Офис Г. Оряховица

ул. "Вичо Грънчаров" №12

(в сградата на х-л Амбарица)

 тел. 0618/9-05-61

Работно време

Понеделник - Петък:

от 9.00 до 18.00 ч.

Събота: от 9:00 до 13:00

Почивен ден: неделя